VOOR WIE

De trainingen zijn voor elk (bijna) echtpaar dat tijd wil investeren om samen tot een open en beter verbonden relatie te komen.

Wanneer je af en toe de verbinding kwijt bent ....

Het is heel normaal dat we af en toe botsen of afstand ervaren tot onze partner. Ieder paar is wel eens de verbinding kwijt. 

Dit is meestal niet wat we willen, maar we weten niet hoe het te vermijden en als het zo ver is, hoe dat te veranderen.

Het is goed om tijd vrij te maken om daar samen naar te kijken. Dit is wat we tijdens de trainingen doen.

Wat maakt deze training speciaal?

Het bijzondere van deze training is dat het een proces is. Het start met dat ieder echtpaar gaat onderzoeken wat er gebeurt op het moment dat er spanning ontstaat.

In de training gaat elk echtpaar op zoek naar wat er dan echt gebeurt, wat je daarbij voelt, hoe je kan leren om nare patronen te stoppen.
Je krijgt hierdoor meer begrip voor wat er in jezelf en bij de ander gebeurt.  Je kunt weer luisteren en je wordt gehoord.

Het is deze invalshoek waardoor er een diepgaande verandering plaats kan vinden.

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van deze bijzondere methode, de EFT. Deze scoort wereldwijd heel hoog.

Belangrijke punten

Vooraf aan de training is een gratis VOORGESPREK. Met een trainer bespreken jullie of een training de beste weg is voor jullie. Ook probeer je enig zicht op de patronen tussen jullie te krijgen.

De ervaring is dat ECHTPAREN DIE IN THERAPIE zijn of zijn geweest, deze training als zinvol ervaren. De training versnelt het therapie proces of verdiept datgene wat geleerd is!

Voor een echtpaar in crisis, is de training niet op z’n plaats. 

EFT-2-mokken

Speciale doelgroep: kerken / gemeentes / leiders

BeterVerbonden biedt kerken/ gemeentes aan om een training te organiseren speciaal voor echtparen uit hun kerk. Dit draagt bij aan de openheid binnen de gemeente voor dit onderwerp.

We hebben hier tot nu toe zeer positieve ervaringen mee. Neem contact op voor overleg over de mogelijkheden.

********

BeterVerbonden biedt regelmatig een training  aan voor predikanten / voorgangers, kerkelijke en missionaire werkers en christelijke hulpverleners samen met hun partner.

Wanneer je een beroep hebt waarin je zoveel energie en tijd geeft aan anderen kan je relatie soms tekort komen. Je hebt af en toe samen wat extra’s nodig.

Sommige deelnemende echtparen hebben nauwelijks wrijving in hun relatie . Toch geven ook zij aan dat ze erg genieten van deze dagen en hun relatie opnieuw verdiept en verrijkt is. Zie bij de Ervaringen.

Qua proces is deze training niet verschillend van de andere.

Ons verhaal:  

(door Nick – deelnemer van een relatietraining)

                                                                                         

“V(rouw) : Neem even die vaas met oude bloemen even mee.

M(an): Nee

V : Maar je loopt er tóch langs !

M: Wanneer jij het zo bazig zegt, heb ik direct geen zin meer in.

V :  Het was helemaal niet bazig! Ik vroeg het gewoon.

M: Nou zo klonk het niet. En als het een vraag was dan mag ik ook nee zeggen!”                                                                                 

Zo kibbelen we regelmatig en gaan soms lang door.  We willen dit helemaal niet, maar het lukt ons niet om te stoppen.  Het is nog erger wanneer onze kinderen het horen. Dat is niet goed! Tijdens de training kwamen we er achter hoe we in dat patroon terecht waren gekomen.

We leerden  begrijpen wat er achter onze irritatie zat. Dit was de gevoeligheid bij mijn vrouw om niet gehoord te worden en bij mij om niet serieus genomen te worden.

We ontdekten dat we daar vroeger krassen aan hadden opgelopen en er daarom zo gevoelig voor waren.

Door dit aan elkaar te laten zien, begrepen we dat de ander ons helemaal niet wilde kwetsen.

We werden zachter en konden begrijpen hoe we de ander pijn hadden gedaan. De erkenning naar elkaar deed ons goed.

We spraken af dat, wanneer dit weer zou gebeuren, één van ons zou aangeven dat we beter konden stoppen. We zouden dan daarna aan elkaar vragen wat er nou eigenlijk echt gebeurde, wat de ander bedoelde, nodig had, e.d.

Later tijdens de training vertelden we elkaar ook de angst voor eenzaamheid en om elkaar kwijt te raken. Ik vond het niet makkelijk, maar het was zo’n opluchting dat ik kon zeggen dat ik het nodig had om te horen dat ze mij zag zitten. Zelfs als ik niet aardig deed.

Mijn vrouw gaf eerlijk aan dat ze het nodig had om te weten dat ik bij haar bleef, ook in moeilijke momenten. Eigenlijk wilde ik niets liever. We lieten heel open ons hart zien aan elkaar. Dat was  kwetsbaar, maar ook erg bijzonder! Het gaf echt verbondenheid.

Waarschijnlijk moeten we wel blijven oefenen :-).