INHOUD van de TRAINING

'HOUD ME VAST'

In de 'Houd me vast' trainingen wordt gewerkt met stappen uit het gelijknamige boek. De christelijke versie hiervan is 'Met jou en God verbonden'. Het is gebaseerd op stappen uit de methodiek EFT, Emotionally Focused Therapy van dr. Sue Johnson. EFT is een bijzonder effectieve methode voor het diepgaand verbeteren van relaties. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit bevestigd. EFT richt zich op de emotionele verbondenheid die ieder van ons nodig heeft. Zie www.eft.nl

wIJZE VAN WERKEN

Tijdens de training wordt intensief gewerkt via stappen van een proces. Het doel is dat de partners hun patroon waardoor ze botsen en/of zich terugtrekken leren herkennen en doorbreken. Ook leren ze de emotionele verbondenheid tussen hen te herstellen.

Thema's

  1. Liefde en hechting
  2. Patronen / negatieve dialogen
  3. Pijnplekken waardoor de negatieve dialogen ontstaan
  4. Terugkijken naar pijnlijke momenten; verbinding herstellen
  5. Verbondenheid op een dieper niveau
  6. Relatiekwetsuren uitspreken, verwerken en vergeven            
  7. Seksualiteit en aanraking
  8. De liefde levend houden + Hoe verder
 
What do you want to do ?
New mail

Er zijn acht blokken in workshopvorm. Elk blok bestaat uit: een lezing over één van de hier naast genoemde thema's, een film waarop een echtpaar dit thema met een trainer uitwerkt en de oefening om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Tijdens de oefeningen komen de trainers langs om, wanneer het echtpaar dat prettig vindt, ondersteuning te geven. De echtparen werken iedere opdracht met z'n tweeën uit. Ze zijn vrij om wel of niet met andere echtparen persoonlijke dingen te delen. Het is een veilige omgeving.

Het vijfde thema is vaak een doorbraak. De partners laten op een nieuwe manier hun hart zien aan elkaar. Een man zei na die oefening: "Te gek zeg! Dit was verbindend! Nog beter dan een goeie vrijpartij!"

Couple dating and flirting while taking a conversation and looking each other in a restaurant