HETTY VERKRUIJSSEN 

Hetty Verkruijssen is Individueel en Relatie therapeut. Dit werk is haar passie en geeft haar veel voldoening. Haar stijl is om én zo professioneel mogelijk te zijn én persoonlijk. Daarnaast groeit ze in inzicht die God geeft in heling van mensen. De ontmoeting met Hem verandert en verrijkt steeds opnieuw haar leven en kan voor haar niet los staan van haar therapeut en trainer zijn.

 

Aanvankelijk werkte Hetty voornamelijk met individuele cliënten. Ook het werken met mensen met een trauma boeide haar. Ze vond het steeds opnieuw een voorrecht om naast hen te staan en met hen meer vrijheid te vinden in het leven. De moed waarmee de ander dit proces aan ging maakte steeds opnieuw indruk.

 

De studie EFT, Emotionally Focussed Therapy, heeft haar helemaal gegrepen en enthousiast gemaakt voor het werk met echtparen.
Deze methodiek combineert het innerlijk van de mens (intra-psychisch) met de relaties die die persoon heeft (inter-psychisch) en werkt daarbij vanuit de hechting. Dit combineert alle elementen waarin ze zich professioneel verdiept had. Hechting is de wijze waarop je je leert verbinden vanaf je jongste jaren. Dit vormt voor een belangrijke deel je eigen waarde en je wijze van omgang met de mensen om je heen.

De EFT blijkt een uiterst effectieve methode te zijn.

 

 

 

Hetty raakte dermate geboeid door het werken met echtparen dat ze zich daar nu voornamelijk op richt. Opnieuw wordt ze geraakt door de moed waarmee mensen knokken om hun relatie te herstellen en veiliger te maken.

 

Het is een voorrecht om twee mensen naar elkaar toe te zien groeien. Bijzonder om bij te kunnen dragen aan een veiliger thuis voor kinderen.

 

Als EFT relatietherapeut gaf ze jaren geleden een lezing voor christen therapeuten over EFT. Ze nodigde hen uit voor een ‘Houd me vast’ training, zoals Sue Johnson die opgezet had. Met Gerda van Setten gaf ze deze eerste training. De training werd een enorm succes, met een gemiddelde beoordeling van een 9.
Beiden beseften de geweldige kans om zo een grotere groep echtparen te kunnen bereiken .

De hoeveelheid trainingen groeide snel. Nieuwe trainers waren nodig. Het is bijzonder dat zeer ervaren therapeuten als Dina Mazzolari en Imma van Galen deel van het trainersteam zijn geworden. Inmiddels zijn er zoveel trainingen geweest dat we veel ervaring hebben opgebouwd en steeds meer kwaliteit toevoegen.

 

Samen met de andere trainers blijft ze verder vorm geven aan de Relatietraining.

 

Meer informatie over Hetty vind je op https://hetty.beterverbonden.nl

Foto echtpaar: Auteursrecht: <a href=’https://nl.123rf.com/profile_bialasiewicz’>bialasiewicz / 123RF Stockfoto</a>