GERDA VAN SETTEN

Even voorstellen:

 

Gerda van Setten, getrouwd, 2 kinderen en 4 kleinkinderen.

 

Na enkele jaren als arts in een ziekenhuis te hebben gewerkt, was ik vervolgens als docente verbonden aan een opleiding voor verpleegkunde. Daarna heb ik gewerkt bij een vrijgevestigd christen-psychiater. Ik volgde scholing in diverse vormen van psychotherapie met de nadruk op de clientgerichte psychotherapie  met speciale aandacht voor de getraumatiseerde mens. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk als psychosociaal therapeut.

In 2011 raakte ik geboeid door het werk van Sue Johnson en deed de EFT opleiding en mijn werk breidde zich uit naar werken met echtparen.

De bijzondere aandacht voor veilige emotionele verbondenheid tussen partners in de EFT raakte me. Ik herkende veel van mijn (onze) eigen zoektocht in het huwelijk: het herkenbare verlangen om emotioneel veilig verbonden te zijn met een ander, in het bijzonder met een partner. Voor mij is dat een diep menselijke behoefte die door God in de schepping is gelegd. Ook al lopen we pijn op aan elkaar, we worden door God uitgenodigd om te kiezen voor de kwetsbaarheid, zodat wonden kunnen helen en liefde – opnieuw- tot bloei kan komen.

 

Het geven van de trainingen vind ik een voorrecht: te zien hoe partners diepere lagen van hun hart delen en daardoor meer en/of anders verbonden raken; er komt een dieper verstaan van jezelf en de ander en er ontstaat ruimte. Ruimte voor creativiteit,  bemoediging, plezier, evenals voor samen-zijn in verdriet. Vertrouwen herstelt en groeit.

 

Voor meer informatie zie www.praktijklivingstones.nl

Foto echtpaar: Auteursrecht: <a href=’https://nl.123rf.com/profile_goodluz’>goodluz / 123RF Stockfoto</a>